Божидар Лалов - ученик във 6-и клас на 7-о училище в

...
Божидар Лалов - ученик във 6-и клас на 7-о училище в
Коментари Харесай

Ученик каза на министрите как да се разберат

Божидар Лалов - ученик във 6-и клас на 7-о учебно заведение в София, откри дружно с премиерра Гълъб Донев предпоследното съвещание на служебното държавно управление за тази година.

Преди време Донев получава покана да взе участие в коментарната графа " Следизборен маратон ", която ученикът с ползи в публицистиката води в Радио София на БНР.
-->
През октомври служебният министър председател е отклонил поканата на младежа за присъединяване по БНР, като предложил да се срещнат онлайн, а срещата " на четири очи ", както се изрази Донев, се състояла през вчерашния ден.

" И както се споделя в такива случаи, обсъдихме тематики от съвместен интерес ", добави министър председателят.

Тогава ученикът споделя за ползите си към публицистиката и политиката, като министър председателят изискал да чуе мнението му за обстановката у нас.

" Божидар ми отговори, че България боледува от недоразумение и лекуването за това положение е разговорът. Струва ми се, че фантазиите на едно дете са най-хубавото благопожелание към всички ни в навечерието на Рождество ", сподели Донев пред министрите.

Премиерът влече в ролята на публицист и попита госта шестокласник " по какъв начин да излекуваме България от неразбирателството ".

" Неразбирателството се лекува с диалога и с мира. И това е моята фантазия за България. Когато порасна, бих желал да видя в страната си да има мир и съгласие сред хората, да забележим по какъв начин страната ще се усъвършенства ", отвърна Божидар Лалов.

" И един дежурен въпрос на възрастните – като пораснеш, какъв искаш да станеш – публицист или политик ", попита още веднъж министър председателят.

" Бих станал публицист, да сигурно ще стана публицист в бъдеще. Така че сътрудници апелирам да ме очаквате ", си пожела Божидар Лалов.

Той получи подарък от служебни министър председател – двуезична книга по текст на Джон Ленън – Imagine (Представи си).
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР